Configuració de DNS

Molts proveïdors de DNS com WordPress o alguns serveis de Microsoft, utilitzen DNS dinàmics i només faciliten el nom del host però no la IP associada al nom del host. Això permet que un nom de domini d’internet es connecti a un servidor sense necessitat de conèixer quina IP té en aquell moment, ja que l’adreça IP va canviant.

El nostre formulari de canvi de DNS del Tauler de Control de Nominalia és genèric per a totes les extensions. Alguns registres tenen normes força estrictes sobre els noms de servidors que es poden assignar al domini, no complir els seus requisits pot suposar la cancel·lació del domini. Per això, al nostre formulari cal indicar el nom del servidor i la IP corresponent.

La IP vinculada a cada DNS (nom de servidor) correspon amb la IP amb què s’ha registrat el nom; pots consultar aquesta informació a Versign, que disposa d’un Whois de dominis i noms de servidors per a les extensions  cc.com.edu.jobs.name.net i .tv:

http://www.verisign.com/es_LA/whois/index.xhtml?loc=es_LA&inc=www.verisigninc.com

Per comprovar la IP d’un DNS, fes clic a la pestanya Servidor de Nombres  i escriu el nom del DNS. Al desplegable, hauràs d’indicar a quina extensió pertany el nom del servidor per a que es pugui localitzar. Obtindràs un resultat com el de la imatge, en concret, per a WordPress:

dns 9

Quan ja tinguis les IPs que en aquest moment el teu proveïdor té associades als seus DNS, des del tauler de control de Nominalia pots configurar el teu domini per a que apunti a aquest proveïdor.

Un cop dins, des del menú de la dreta, selecciona el domini que vulguis gestionar, i, a continuació, des del menú principal del domini, vés a DOMINIS I DNS:

1

A la nova pàgina, fes clic a Gestionar DNS:

2

Ara, a la part superior, fes clic a Emprendre el canvi de DNS:

3

Recorda’t de llegir el missatge d’advertència que veuràs al pas següent: els serveis que tinguis associats al teu domini (Hosting addicional, comptes de correu, etc.) es desactivaran automàticament quan s’hagin configurat els nous DNS. Si hi estàs d’acord, marca el quadre per indicar la teva conformitat amb el canvi i després fes clic a CONTINUAR:

4

A continuació, has d’indicar els DNS que faràs servir. Per configurar els teus DNS, fes clic a DNS externs i emplena el formulari de sota amb el nom de host (servidor) i la IP associada. Fes clic a GUARDAR per a que s’apliqui el canvi:

5

Ja tens els DNS configurats per al teu domini:

7

Si tens configurats els teus DNS i vols tornar a configurar els servidors que proporciona Nominalia, pots fer-ho seguint els passos anteriors i fent clic a Emprendre el canvi de DNS:

8

Torna a acceptar les condicions (en aquest cas, els serveis inclosos amb el nom del domini es tornaran a activar) i a la nova pàgina fes clic sobre DNS Interns per utilitzar els nostres DNS i fes clic a GUARDAR per desar els canvis:

6

En qualsevol tipus de canvi de DNS, l’activació trigarà unes 24 hores aproximadament fins que tots els serveis puguin començar a resoldre correctament.