Instal·lació d’un certificat SSL a cPanel

cpanel-logo

Amb el cPanel podràs instal·lar el teu propi certificat SSL/TLS; el nostre Hosting Linux Enterprise inclou el Certificat SSL 123 gratuït durant el primer any, però pots instal·lar el certificat que tu vulguis. En aquesta guia, t’ensenyem com configurar-lo i agafarem com a exemple el certificat SSL 123.

Entra al teu cPanel, vés a  Seguridad i clica a SSL/TLS:

1

A continuació, clica a Solicitudes de firma de certificados (CSR):

2

A la pàgina següent, podràs començar a generar el CSR. Per fer-ho, selecciona els bits de la clau, a l’exemple és de 2.048 bits, i a Dominios escriu el domini per al qual vols configurar el CSR:

3

En aquesta mateixa pàgina, més avall, emplena el formulari amb les dades del Whois del teu domini. Recorda que el camp Correo electrónico és l’adreça de correu electrònic a la qual rebràs el missatge de validació amb l’enllaç per confirmar la sol·licitud del certificat digital per part de la CA.

Pots escriure una Frase de contrasenya en funció de l’Autoritat Certificadora (CA) que t’hagi de certificar, tot i no ser un paràmetre indispensable, en l’activació d’un Certificat SSL 123, per exemple. Un cop hagis emplenat tot el formulari, fes clic a Generar:

4

Un cop generat, visualitzaràs el CSR codificat i descodificat i també la clau privada (RSA PRIVATE KEY) codificada i descodificada. Hauràs de desar un fitxer .txt al teu equip amb tots dos codis, ja que els continuaràs necessitant per configurar el certificat.

5

6

Ara pots començar a configurar el Certificat a l’entitat emissora. Si és un certificat comprat a Nominalia (inclòs el SSL 123 que s’inclou amb el Hosting Linux Enterprise), has d’accedir al teu Tauler de Control de Nominalia des la Zona Cliente del web de Nominalia (www.nominalia.com) i, a continuació, al menú dret del teu Tauler de Control, fes clic a Certificat SSL 123. Enganxa a la pàgina nova el CSR que has generat al cPanel i, a la part inferior, selecciona l’opció cPanel al menú desplegable de WebServer Type.

7

I clica a COMPROBAR. A continuació, hauràs d’emplenar la resta de dades que et demanen, han de ser les mateixes dades que apareixen al Whois del teu domini, i fes clic a ENVIAR. Hauràs s’esperar que la CA aprovi el certificat i enviï una notificació a les adreces de correu del contacte tècnic i administratiu:

9

Més endavant, rebràs missatges de confirmació per part de la CA, però és probable que la CA et truqui per verificar les dades i poder emetre el certificat. En aquesta guia, et mostrem el procés amb un certificat SSL 123 emès per Thawte , amb el qual es rebran 3 emails per part de l’Autoritat de certificació. L’assumpte del primer missatges serà SSL123 Certificate Order Confirmation, i hi podràs veure el procés d’activació per part de Thwate.

Després, rebràs un altre email amb un enllaç per aprovar el certificat, l’assumpte serà SSL123 Certificat Approval; i per últim, Thawte revisarà la identitat del sol·licitant i rebràs una altra confirmació amb l’assumpte Your thawte SSL123 Certificate Is Approved dient que el certificat ja està validat. Al teu Tauler de Control ja apareixerà com a validat:

10

En aquesta mateixa pàgina, hauràs de descarregar el fitxer .crt  que és el Certificat que hauràs d’instal·lar a cPanel.

11

 

Entra de nou a cPanel i a la secció Seguridad fes clic sobre SSL/TLS. Aquí, accedeix a  Certificados (CRT):

12

A la nova pàgina, pots enganxar el certificat o pujar-lo a cPanel, i per acabar, clica a Guardar certificado o Cargar certificado, segons l’opció que hagis triat:

13

Ja està! Ja tens el teu certificat SSL instal·lat a cPanel:

1415

Per últim, hauràs de configurar el domini per al qual hagis configurat el certificat. A Seguridad  i SSL/TLS, fes clic a Instalar y administrar SSL para el sitio (HTTPS):

16

 

A la nova pàgina, hauràs de seleccionar el teu domini i enganxar el codi del certificat i de la clau privada; si apareix el botó per autoemplenar, clica’l per a que s’empleni automàticament el quadre CABUNDLE (paquet d’entitat de certificació):

17

 

Si tens un certificat emès per Thawat (per exemple, el SSL 123 inclòs amb el Hosting Linux Enterprise), com els que ofereix Nominalia, pots consultar si està instal·lat correctament i altra informació addicional sobre el certificat a:

https://cryptoreport.thawte.com/checker/views/certCheck.jsp

18