Com actualitzar la versió del servidor MySQL al hosting de Nominalia

Durant la vida d’un lloc web, és possible que el webmaster necessiti actualitzar la versió del servidor MySQL. Un exemple: disposes del software XYZ que treballa amb MySQL 5.1, però la versió actualitzada del software necessita la versió MySQL 5.5 o superior. Així que per actualitzar el teu software XYZ a la última versió disponible, has de canviar la teva base de dades a un servidor MySQL que tingui instal·lada la versió 5.5 o superior. Veuràs que des del Tauler de Control de Nominalia és senzill fer aquest canvi, però és important fer-ho amb cura per no perdre les dades de la teva base de dades.

A continuaicó veuràs els passos que cal seguir per utilitzar una versió MySQL més actualitzada.

  1. Si la teva base de dades no està en un servidor amb l’última versió disponible, a la part superior t’apareixerà un missatge informant que hi ha actualitzacions disponibles. Fes clic a “Actualitza ara”.

imatge 1

  1. Si tens bases de dades actives en aquest servidor, el sistema t’informarà que per executar l’actualització, és necessari eliminar totes les bases de dades i et suggerirà que, en primer lloc, facis una còpia de seguretat.

imatge 2

 

  1. Així que si tens una o més bases de dades actives, fes una còpia de seguretat de les teves bases de dades amb phpMyAdmin.
  2. Quan hagis fet la còpia de seguretat, elimina totes les bases de dades: només es pot fer l’actualització si no hi ha bases de dades actives.

imagen 3

 

  1. Quan ja no tinguis més bases de dades actives al teu servidor MySQL, podràs procedir amb l’actualització. Clica un altre cop a “Actualitza ara” i se t’assignarà un nou servidor amb l’última versió disponible.

imagen 4

 

  1. Ara, torna a crear la teva base de dades i els usuaris per accedir-hi: com pots veure, s’ha actualitzat la versió MySQL i ha canviat el servidor.

imagen 5

 

7. Amb phpMyAdmini, restaura les bases de dades a partir de la còpia de seguretat que has fet abans.

8. Modifica la teva aplicació per connectar-la a la nova base de dades, modificant els paràmetres del host MySQL en l’arxiu de configuració (wp-config.php per WordPress, configuration.php per Joomla!, etc…).